Uslijed nepovratnih oštećenja vida uzrokovanih raznim degenerativnim promjenama oka (makularna degeneracija, glaukom, dijabetička retinopatija, cataracta i sl.) ili prirođenim te funkcionalnim oštećenjima kao što su strabizam ili refrakcijske anomalije, postoje pomagala koja mogu poboljšati kvalitetu vida i samim time kvalitetu života. Slabovidnost ili ambliopija ne spada u refrakcijske pogreške oka već u funkcionalne, obzirom da se radi o poremećaju vidnog sustava kojeg karakterizira oslabljen ili zamućen vid.

Slabovidne osobe često nisu svjesne svoga stanja. Pate od poremećaja vida, imaju slabu prostornu oštrinu i percepciju dubine, lošu percepciju kontrasta i pokreta.

Optika Formula R&R kao LOW VISION CENTAR (CENTAR ZA SLABOVIDNE OSOBE) u ponudi ima najširi asortiman pomagala za slabovidne osobe:

teleskopske naočale
džepna, ručna, stolna i elektronska povećala
naočale sa medicinskim filtrima
specijalnu rasvjetu razvijenu za slabovidne osobe

Svi proizvodi su od njemačkog proizvođača Schweizer GmbH te za iste dajemo garanciju i osiguravamo servis.

Slabovidnim osobama potrebno je pristupiti sa velikim strpljenjem i odgovornošču te znanjem potrebnim da im se pomogne i poveća kvaliteta žovota. Naši djelatnici su educirani da za Vas odaberu optimalno pomagalo te Vas educiraju kako da se koristite istim.

Schweizer-Optik-ERGO-Lux-MP-Leuchtlupe-20-D-,-5-fach-,-55mm-,-4500-K-von-A.-Schweizer-Optik-5449771
specijalnenaocale
teleskopske-1